Kati

Kuva: Iris Kieme

Olen ollut koiraharrastajana vuodesta 2006, jolloin ensimmäinen koirani valkoinen länsiylämaanterrieri Ekku saapui ja vei koiraharrastus ja koiraurheilu maailmaan mukanaan. Harrastuksesta tuli sittemmin ammatti ja vuonna 2018 jätin IT-maailman taakseni ja siirryin kokopäiväiseksi yrittäjäksi toiminimelle Vijue. Vijuen päätoimialana on koiratarvikkeiden valmistus ja myynti, ja olen suuntautunutkin koiratarvikkeissa koiraharrastus- ja koiraurheilutarvikkeisiin, lisäksi koulutan agilityä. Agilityä olen kouluttanut vuodesta 2009.

Minulla on tällä hetkellä 4 koiraa, joista koiraharrastuksista eläköitynyt bordercollie Tuju  ja lisäksi kilpailukoirat bordercolliet Let ja Navi sekä kasvamassa myöskin bordercollie Pyra. Lisäksi olen kisannut edesmenneiden westie Ekun ja Viin kanssa agilityssä, ja Viin kanssa myös TOKOssa.

Tällä hetkellä agilityssä kisakoirana on Let (SL 3lk) ja Navi (SL 1lk). Pyran kanssa olisi tarkoitus agilityn lisäksi herätellä TOKOn harrastusta.

Agilityä olen kouluttanut vuodesta 2009 lähtien ja olen suorittanut agilityn koetoimitsijakortin 2010.

Agilityurani aikana olen osallistunut lukuisiin eri agilityn seminaareihin ja koulutuksiin niin kotimaisten kuin ulkomaisten huippukouluttajien johdolla ja olen myös käynyt useita eri luentoja mm. koiran motivointiin, hyppytekniikkaan, lihashuoltoon ja ohjaajan psyykkisen valmentautumiseen liittyen.

2014 kävin ”Joy of learning -Treenaa taitojasi, kouluta koiraasi”. Intensiivikurssilla harjoittelin koulutustekniikkaa niin kanojen ja kuin koiran kanssa.

2021 osallistun Koira-alan mentaalivalmentaja koulutukseen KPEDUn Kannuksen toimipisteessä, ja valmistuin koira-alan mentaalivalmentajaksi.

Koirapuolella jatkuvan kiinnostukseni aiheita ovat koiran oppiminen, käyttäytyminen sekä koirien lihashuolto. Lisäksi agilityssä eri tekniikat ja lajin kehitys ovat jatkuvan kiinnostuksen aiheena.

Kouluttaessa pidän tärkeänä koirakon saumatonta yhteistyötä, ja iloista yhdessä oloa.