Kati

KOULUTTAJASTA:

Koiraharrastaja vuodesta 2006, jolloin ensimmäinen koirani valkoinen länsiylämaanterrieri Ekku saapui ja vei koiraharrastus maailmaan mukanaan. Nykyään toimin yrittäjänä toiminimellä Vijue. Vijuen päätoimialana on koiratarvikkeiden valmistus ja myynti, ja olen suuntautunut koiratarvikkeissa koiraharrastuksiin, lisäksi koulutan agilityä.

Kotoa löytyy tällä hetkellä yksi valkoinen länsiylämaanterrieri Vii ja kolme bordercollieta Tuju, Let, Navi ja Pyra.

Niin Ekku kuin Vii ja Tuju ovat agilityssä kisanneita. Ekku vuosina 2008-2009 mini 2-luokassa, Vii vuonna 2011 mini 1-luokassa ja Tuju vuosina 2013-2016 maksi 3-luokassa. Agilityn lisäksi harrastuksiin kuuluivat TOKO, MeJä ja PK-jälki.

Tällä hetkellä agilityssä kisakoirana on Let (s.2015) ja Navi (s.2018).

Agilityä olen kouluttanut vuodesta 2008 lähtien ja olen suorittanut agilityn koetoimitsijakortin 2010.

Agilityurani aikana olen osallistunut useisiin eri agilityn seminaareihin ja koulutuksiin niin kotimaisten kuin ulkomaisten huippukouluttajien johdolla ja olen myös käynyt useita eri luentoja mm. koiran motivointiin, lihashuoltoon ja ohjaajan psyykkisen valmentautumiseen liittyen.

2014 keväällä kävin viikonloppukurssin ”Joy of learning -Treenaa taitojasi, kouluta koiraasi”. Intensiivikurssilla harjoittelin koulutustekniikkaa kanojen ja koiran kanssa.

2021 osallistun Koira-alan mentaalivalmentaja koulutukseen KPEDUn Kannuksen toimipisteessä.

Kiinnostukseni aiheita ovat koiran oppiminen, käyttäytyminen ja lihashuolto, lisäksi agilityn eri tekniikat ovat jatkuvan kiinnostuksen aiheena. Kouluttaessa pidän erityisen tärkeänä koirakon saumatonta yhteistyötä.